“Sessiz kitap” kavramını ilk defa duyuyorsanız aklınızdan “Sessiz/sözsüz..
Devamını okuKışın soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde açık hava oyunlarının önemini ta..
Devamını okuProf. Dr. Ebru Aktan Acar'ın kaleme aldığı Farklılıklarımızla Birlikte Yaşamak serisinin&n..
Devamını okuRüveyda BULGAN-UZ. PSK. DANIŞMAN & AİLE DANIŞMANI
Devamını oku“Sessiz kitap” kavramını ilk defa duyuyorsanız aklınızdan “Sessiz/sözsüz kitap mı olur?” düşüncesi muhtemelen geçmiştir. Üstelik mağara resimler..
Devamını okuKışın soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde açık hava oyunlarının önemini tartışmanın zamanı geldi. Kış aylarında, genellikle çocukların evde kapalı alanda oyun oynaması..
Devamını okuProf. Dr. Ebru Aktan Acar'ın kaleme aldığı Farklılıklarımızla Birlikte Yaşamak serisinin son yazısı Farklılık Kavramının Gelişimi Ailelere Öneriler sizlerle.
Devamını okuRüveyda BULGAN-UZ. PSK. DANIŞMAN & AİLE DANIŞMANI
Devamını okuFarklılık kavramıyla ilgili Ebru Aktan Acar'ın ikinci yazısı öğretmenlere önerilerle devam ediyor. Erken Çocukluk Döneminde Farklılık Kavramının Gelişimi adlı diğer yazı..
Devamını okuProf. Dr. Ebru Aktan Acar'ın kaleme aldığı Farklılıklarla Birlikte Yaşamak adlı yazı harika önerilerle sizlerle.
Devamını okuÇocuğumuzun ayrılık anksiyetesi yaşadığını nasıl anlarız? Bunları önlemek için neler yapmalıyız? Tüm bunların cevabı Çocuk Gelişimci-Yazar Fatma Bet&..
Devamını okuOkul dönemi geldi çattı. Okula yeni başlacak olan çocuklarımız okula uyum sürecinde neler yaşayacaklar? Bu dönemde ebeveynler neler yapmalı, çocuklara karşı nasıl d..
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda görülen davranım bozukluğundan bahsettik. Yazımız “Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda görülen tırnak yeme davranışının sebeplerinden ve yapılabileceklerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım” isimli kitabımızdan a..
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda görülen tırnak yeme davranışının sebeplerinden ve yapılabileceklerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım” isimli kitabımızdan a..
Devamını okuBu yazımızda okul öncesi dönemde görülen beslenme sorunlarına değindik. Yazımız “Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda görülen kekemelik problemine ve bu durumlarda ebeveynlerin yapması gerekenlere değindik. Yazımız “Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı” isimli kita..
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda alt ıslatma (enürezis) problemine değindik. Yazımız “Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda uyku alışkanlığına ve çocukların uyku alışkanlığını edilmesinde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktalara değindik. Yazımız “Çocuk Gelişimi ve Ruh..
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda tuvalet eğitiminde dikkat edilmesi gereken noktalara değindik. Yazımız “Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı” isimli kitabımızdan alınmıştır...
Devamını okuBu yazımızda okul öncesi eğitimin öneminden ve çocuğa kazandırdıklarından bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı” isimli kitabımızdan alınmıştır...
Devamını okuBu yazımızda ebeveynliğe dair farkındalık geliştirmek için bazı önerilere yer verdik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmıştır...
Devamını okuBu yazımızda gelişimde kızlarla erkeklerin farklı ihtiyaçlarını nasıl anlayabileceğimizi ve bu konuda ebeveynlere uygulayabilecekleri bazı önerilere yer verdik. Yazımız “Mutlu &Ccedi..
Devamını okuBu yazımızda ailede “biz” kavramının önemine ve bu konuda bazı tavsiyelere yer verdik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmış..
Devamını okuBu yazımızda çocukla iletişimde kullanılan soruların önemine yer verdik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda çocukları takdir etmenin önemine yer verdik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda aile içinde çatışmalarla olumlu başa çıkma yöntemlerine değindik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmı..
Devamını okuBu yazımızda bekar ebeveynlere yönelik tavsiyelere değindik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda sınır koyma konusuna değindik. Yazımız “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek -For Dummies” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda çocukların cinsel istismar yadsıma nedenleri üzerinde durduk. Yazımız “Psikolojide Güncel Kavramlar 3 - Aile Evlilik” isimli kitabımızdan derlenmiştir...
Devamını okuBu yazımızda cinsel istismarın olası sonuçlarına karşı bazı tedavi yöntemleri üzerine değindik. Yazımız “Psikolojide Güncel Kavramlar 3 - Aile Evlilik” isimli kitabım..
Devamını okuBu yazımızda çocuklara kural ve disiplin uygulamada anne babalara karşı bazı tavsiyelere yer verdik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isim..
Devamını okuBu yazımızda ergenlerde görülen intihar girişimleri üzerine değindik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isimli kitabımızdan alınmış..
Devamını okuBu yazımızda ergenlere yönelik yardım stratejilerine değindik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isimli kitabımızdan alınmıştır...
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda davranış problemlerine neden olan faktörlere değindik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isimli kitabımızdan a..
Devamını okuBu yazımızda Çocukların ilk üç yaşdaki bilişsel gelişimlerine ve bu bilişsel gelişimlerini desteklemeleri için ebeveynlere bazı tavsiyelerde bulunduk. Yazımız “Romantik..
Devamını okuBu yazımızda okul öncesi dönem çocuklarının dil gelişimlerini ele aldık. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isimli kitabımızdan al..
Devamını okuBu yazımızda okul öncesi dönem çocuklarının bedensel gelişimlerini inceledik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isimli kitabımızd..
Devamını okuBu yazımızda kardeş sahibi olmanın çocuk gelişimine olan etkisini inceledik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana- Baba- Çocuk İlişkileri” isimli kitabımızdan alınmışt..
Devamını okuBu yazımızda çocuk gelişiminde baba katılımının çocukların sosyal gelişimi üzerindeki etkisini inceledik. Yazımız “Erken Çocukluk Gelişimi ve Eğitiminde Baba Katılımı&r..
Devamını okuBu yazımızda gelişimden ve gelişimin temel ilkelerinden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda dil ve konuşma bozukluklarından ve bozukluklara neden olabilecek faktörlerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda dil gelişimini desteklemek için yapılabileceklerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda sosyal ve duygusal gelişimi etkileyen faktörlerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda oyunun sosyal ve duygusal gelişime olan etkilerinden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda sosyal ve duygusal gelişimi destekleyebilmek için çocukla çalışan profesyonellerin ailelere verebileceği tavsiyelerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi..
Devamını okuBu yazımızda çocukluk döneminde görülen cinsel oyunların sebeplerinden ve yapılabileceklerdan bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derle..
Devamını okuBu yazımızda çocukların cinsel gelişimlerinde ailelerin etkilerinden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda ahlak gelişimini etkileyen faktörlerden bahsettik. Yazımız “Çocuk Gelişimi 1-2” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda ebeveyn boşanmasının yaş gruplarına göre çocuklar üzerindeki etkilerini inceledik. Yazımız “Çocuk Bakış Açısıyla Ebeveyn Boşanması” isimli kitab..
Devamını okuBu yazımızda ergenlik döneminde görülen bazı davranış problemlerinden bahsettik. Yazımız “Klinik Psikolojide Bebek, Çocuk ve Ergen Vakalarda İlk Görüşmeler”..
Devamını okuBu yazımızda ebeveyn tutumlarının çocuklar ve ergenler üzerindeki etkilerinden bahsettik. Yazımız “Klinik Psikolojide Bebek, Çocuk ve Ergen Vakalarda İlk Görüşmeler&..
Devamını okuBu yazımızda tek çocuklu ailelerin özelliklerini inceledik. Yazımız Aile Psikolojisi isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda etkili sınıf yönetiminin öğrenciler üzerindeki etkisini inceledik. Yazımız “Sınıf Yönetimi” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda sınıf yönetiminde öğretmenlerin kural koyarken dikkat etmeleri gereken noktalara değindik. Yazımız “Sınıf Yönetimi” isimli kitabımızdan derlenmiştir...
Devamını okuBu yazımızda sınıf içinde öğretmenler tarafından koyulan kuralların öğrenciler açısından faydalarını inceledik. Yazımız “Sınıf Yönetimi” isimli kitabımızdan de..
Devamını okuBu yazımızda sınıfta kural koyarken eleştiri, övgü ve teşvikin önemine değindik. Yazımız “Sınıf Yönetimi” isimli kitabımızdan alınmıştır.
Devamını okuBu yazımızda sınıf yönetiminde öğretmenlerin gösterdiği davranış ve tutumlara değindik. Yazımız “Sınıf Yönetimi” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda öğrencilere başarı getirecek bazı önerilere değindik. Yazımız “Sınıf Yönetimi” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda görülen kardeş kıskançlığını ve bu durumda yapılabileceklerden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda okulöncesi dönem genel gelişim özelliklerinden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda özgüveni inceledik.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda pozitif disiplinin nasıl sağlanabileceğinden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda yalan söyleme davranışlarını ve yapılabilecekleri inceledik. Yazımız “Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı- Okul Öncesi Dönem” isimli kitabımı..
Devamını okuBu yazımızda çalışma hayatının çocuk üzerindeki etkilerinden bahsettik. Yazımız “Çocuğun Duygusal İstismarı” isimli kitabınızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda yaş grupları için uygun oyun seçiminin öneminden bahsettik. Yazımız “Çocuk Oyun ve Hareket Eğitimi” isimli kitabınızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda okul öncesi dönemde oyunun önemine değindik. Yazımız “Çocuk Oyun ve Hareket Eğitimi” isimli kitabınızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocukları dinlemenin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinden bahsettik. Yazımız “Kişilerarası İletişimde Dinleme Becerisi“ isimli kitabımızdan derlenmiştir...
Devamını okuBu yazımızda aile içi iletişimden ve çocukları dinlemenin onlar üzerindeki olumlu etkilerinden bahsettik. Yazımız “Kişilerarası İletişimde Dinleme Becerisi“ isimli kitab..
Devamını okuBu yazımızda aile yaşam döngüsünü ve aile yaşam döngüsü etkileyen faktörleri inceledik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana-Baba-Çocuk İliş..
Devamını okuBu yazımızda evlilik çatışmalarını ve bu çatışmaların çocuğa olan etkilerini inceledik. Yazımız “Romantik İlişkiler, Evlilik ve Ana-Baba-Çocuk İlişkileri“ isiml..
Devamını okuBu yazımızda özel gereksinimi olan çocuklar için uygulanan okul öncesi eğitim uygulamalarından bahsettik. Yazımız “Farklı Gelişen Çocuklar” isimli kitabımızd..
Devamını okuBu yazımızda otizmi inceledik. Yazımız “Farklı Gelişen Çocuklar” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda özel eğitimin temel ilkelerini inceledik. Yazımız “Farklı Gelişen Çocuklar” isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda Stanford-Binet Zeka Testi’nden bahsettik. Yazımız “Çocuk Ruh Sağlığı” isimli kitabınızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda Wechsler Grubu Zeka Testleri’nden bahsettik. Yazımız “Çocuk Ruh Sağlığı” isimli kitabınızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda özel gereksinimli çocuklar ve kardeşleriyle olan ilişkilerinden bahsettik. Yazımız “Çocuk Ruh Sağlığı” isimli kitabınızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda ergenlik döneminde görülen akran problemlerini inceledik. Yazımız "Ergenlerde Gelişimsel ve Travmatik Sorunla" isimli kitabımızdan derlenmiştir...
Devamını okuBu yazımızda hamilelik ve lohusa sendromunu ve bu durumda yapılması gerekenleri inceledik. Yazımız "Aile Psikolojisi" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda televizyon bağımlılığını, nedenlerini ve çocuklar üzerindeki belirtilerini inceledik. Yazımız "Teknoloji Bağımlılıkları" isimli kitabımızdan derlenmiştir...
Devamını okuBu yazımızda 0-12 yaş arasındaki duygusal ve sosyal gelişim incelenmiştir. Yazımız "Çocuk Psikolojisi Çizgi ve Animasyon Filmle" isimli kitabımızdan derlenmiştir. Devamını oku
Bu yazımızda çocuklarda sağlıklı zihinsel gelişim için anne babalara yönelik tavsiyeler ele alınmıştır. Yazımız "Çocuk Psikolojisi Çizgi ve Animasyon Filmler"..
Devamını okuBu yazımızda Karşıt Olma - Karşı Gelme Bozukluğunı inceledik. Yazımız "Klinik Psikolojide Bebek, Çocuk ve Ergen Vakalarda İlk Görüşmeler" isimli kitabımızdan derlenm..
Devamını okuBu yazımızda bebeklerde beslenme sorunlarını ve bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri ele aldık. Yazımız "Klinik Psikolojide Bebek, Çocuk ve Ergen Vakalarda İlk Görüşmele..
Devamını okuBu yazımızda bebeklerde uyku sorununu ve neden olan faktörleri inceledik. Yazımız "Klinik Psikolojide Bebek, Çocuk ve Ergen Vakalarda İlk Görüşmeler" isimli kit..
Devamını okuBu yazımızda DEHB olan öğrencilerdeki sınıf içi problem noktalarını ve bu problem noktaları ile ilgili öğretmenlere yönelik tavsiyeleri inceledik. Yazımız "Dikkat Ek..
Devamını okuBu yazımızda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğundan ve bu konuda bazı tavsiyelerden bahsettik. Yazımız "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Aile & Öğretmen Kitabı" ..
Devamını okuBu yazımızda ölümün çocuklara nasıl anlatılabileceğine dair önerilere yer verdik. Yazımız "Konu Çocuk Olunca" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda aile içi şiddete maruz kalan çocuğa yaklaşımın nasıl olması gerektiğini ve yapılabilecekleri inceledik. Yazımız "Aile İçi Şiddet" isimli kitabımızdan derlen..
Devamını okuBu yazımızda okulöncesi dönem fen bilgisi etkinlikleri ile problem çözme becerisi arasındaki ilişkiyi inceledik. Yazımız "Okul Öncesi Dönemde Fen Bilgisi E..
Devamını okuBu yazımızda baba yoksunluğunun çocuklar üzerindeki etkisini inceledik. Yazımız "Erken Çocukluk Gelişimi ve Eğitiminde Baba Katılımı" isimli kitabımızdan derlenmiştir...
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda dil gelişimini desteklemek için yapılabilecekleri ele aldık. Yazımız "Çocuk Gelişimi 1-2" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda müziğin çocuklarda yaratıcılık üzerine olan etkisini inceledik. Yazımız "Çocuklarda Yaratıcılık" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda duygusal istismarı okul ve öğretmen odaklı inceledik. Yazımız "Çocuğun Duygusal İstismarı" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda aile içi şiddetin çocuklar üzerindeki etkisini inceledik. Yazımız "Aile İçi Şiddet" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda pozitif disiplini inceledik. Yazımız "Konu Çocuk Olunca" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda ergenlik döneminde beslenmeyi inceledik. Yazımız "Konu Çocuk Olunca" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda parmak emme davranışını inceledik. Yazımız "Çocuk Gelişimi ve Ruh Sağlığı" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklara tutum kazandırabilmek konsusunda ebeveynlere verilen tavsiyeleri inceledik. Yazımız "Çocuğum Değişti Peki Ya Ben – Alfa ve Z Kuşağı Anne Babalarına"..
Devamını okuBu yazımızda ebeveyn hastalığının çocuklar ve ergenler üzerindeki etksini ve bu kriz durumlarında nasıl desteklenebileceklerini inceledik. Yazımız "Çocuk Ruh Sağlığı" isim..
Devamını okuBu yazımızda kardeş kıskançlığını, birden çok çocuk sahibi olmanın aileler üzerindeki etkisini ve bu konuda ailelere verilecek önerileri inceledik. Yazımız "Aile Ps..
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda mizacın duygusal gelişim üzerine olan etkisini inceledik. Yazımız "Çocuğun Duygusal İstismarı" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocukların oyunlarda duygularını nasıl sergilediklerini inceledik. Yazımız "Çocuk Ruh Sağlığı" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda yaratıclığı ve teşvik etme yollarını inceledik. Yazımız "Çocuklarda Yaratıclık" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda 0-4 yaş arasındaki çocuklarda Travma Sonrası Stres Bozukluğu belirtilerini inceledik. Yazımız "Çocuk ve Ergenlerle Psikolojik Danışma" isimli kitabımızdan de..
Devamını okuBu yazımızda özgül öğrenme güçlüğünden, sebeplerinden, okul öncesi ve okul dönemi belirtilerinden ve tedaviden bahsettik. Yazımız "Özgül &..
Devamını okuBu yazımızda çocuklar için grup terapisinin faydalarından bahsettik. Yazımız "Çocuk Psikoteapisi- Giriş Niteliğinde Uygulamalı Bir Rehber" isimli kitabımızdan derlenmişt..
Devamını okuBu yazımızdan çocuklarla gerçekleştirilen terapilerin amaçları üzerinde durduk. Yazı "Çocuk Psikoterapisi" isimli kitabımızdan derlenmiştir.
Devamını okuBu yazımızda baba katılımının çocuklardaki akademik başarıya olan etksini inceledik. Yazımız "Erken Çocukluk Gelişimi ve Eğitiminde Baba Katılımı" isimli kitabımız..
Devamını okuBu yazımızda çocukların bakış açısıyla ebeveyn boşanmasını ve çocuklar üzerindeki etkileri;bunun yanında da bu konuda yapılabilecekleri inceledik. Yazımız "Çocuk ..
Devamını okuBu yazımızda erken çocukluk döneminde çocuklarla yapılacak olan tarih etkinliklerinin faydalarını inceledik. Yazımız "Erken Çocukluk Döneminde Sosyal Bilimler: Tari..
Devamını okuBu yazımızda özgüvenden ve çocukluk döneminde nasıl geliştiğinden ve çocuklarda özgüveni desteklemek için yapılması gerekenlerden bahsettik. Yaz..
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda teknoloji bağımlılığının nedenlerinden, belirtilerinden ve yapılması gerekenlerden bahsettik. Yazımız "Teknoloji Bağımlılıkları" isimli kitabımızdan derlenmişt..
Devamını okuBu yazımızda çocuk televizyon ilişkisi üzerinde durduk.
Devamını okuBu yazımızda dikkati ve dikkati dağıtan unsurlarla, dikkati toplamak için yapılması gerekenleri inceledik.
Devamını okuBu yazımızda okul öncesi dönem çocuklarında görülen saldırganlık ve öfke nedenlerinden ve yapılabileceklerden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda özgüvenden ve çocuklarda özgüveni geliştirmek için yapılması gerekenlerden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda kitap okuma alışkanlığından ve çocuklarda kitap okumayı desteklemek için yapılabilecek önerilerden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda bilişsel gelişimi ve bilişsel gelişimi desteklemek için yapılabilecekleri derledik.
Devamını okuBu yazımızda motor gelişimden ve çocuklarda motor gelişimi desteklemek için yapılabailecek tavsiyelerden bahsettik.
Devamını okuBu yazımızda boşanmanın çocuklar üzerindeki etkisini inceledik.
Devamını okuBu yazımızda ergenlik dönemini ve özelliklerini inceledik.
Devamını okuBu yazımızda sosyal medya kullanımının ve siber zorbalığın çocuk ve gençler üzerindeki etkilerini inceledik.
Devamını okuBu yazımızda uzaktan eğitim sürecininin öğrenciler üzerindeki etkisini ve ebeveynlerin bu süreçteki rollerini inceledik.
Devamını okuBu yazımızda pandemi sürecinde çocukların okula uyum sürecini ele aldık.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda görülebilen 2 yaş sendromunu ele aldık.
Devamını okuBu yazımızda çocuklarda özgüven eksikliğine ve geliştirme yöntemlerine değindik.
Devamını okuÇocuk edebiyatı nedir? Bu yazımızda çocuk edebiyatının ve kitap okumanın çocuk gelişimi üzerindeki etkilerini ele aldık.
Devamını okuÇocuklarda mahremiyet eğitimi ne zaman başlar? Bu konuda neler yapmalıyız? Nasıl bir ilerleme kaydedebiliriz? Bu yazımızda Mahremiyet Eğitimi konusunu ele aldık.
Devamını okuÇocuklara duygularını ifade etmeleri ve öfkelerini kontrol etmelerini öğretmede en büyük görev, anne babalar/bakımverenler ve eğitmenlere düşmektedir. Bu yazı..
Devamını okuÇocuğunuz uygun bir şekilde iletişim kurduğunda ya da duygularını ifade ettiğinde bunun farkına varın ve siz de konuyla ilgili düşüncenizi ifade edin. Bununla beraber öfkeyi nası..
Devamını okuÇocuğunuz uygun bir şekilde iletişim kurduğunda ya da duygularını ifade ettiğinde bunun farkına varın ve siz de konuyla ilgili düşüncenizi ifade edin. Bununla beraber öfkeyi nası..
Devamını okuÇocuğunuz uygun bir şekilde iletişim kurduğunda ya da duygularını ifade ettiğinde bunun farkına varın ve siz de konuyla ilgili düşüncenizi ifade edin. Bununla beraber öfkeyi nası..
Devamını okuHer çocuk, çevresine karşı bilinçli bir farkındalık geliştirmeye ve davranışlarını düzenlemeye yardımcı olan stratejileri öğrenmekten faydalanabilir. Ancak Dikkat Eksikl..
Devamını okuHer çocuk, çevresine karşı bilinçli bir farkındalık geliştirmeye ve davranışlarını düzenlemeye yardımcı olan stratejileri öğrenmekten faydalanabilir. Ancak Dikkat Eksikl..
Devamını okuÇocuğunuzun güvenliğini sağlamak için ne yazık ki her zaman yanında olamayabilirsiniz. Böyle durumlarda ve ilerleyen yaşlarda kendi kişisel güvenliğini sağlayabilmesi i&cc..
Devamını okuDeğişen sosyal çevremiz, hepimize büyümesi ve öğrenmesi için bir imkân tanır. Çocukların farklılıkları algılaması doğaldır. Bununla birlikte çocuklar, ..
Devamını okuEbeveynin ölümünün ardından çocuğa yardım etmek amaçlı kullanılan birçok pratik yöntem vardır.
Devamını okuÇocuklara, ebeveyninin ölümünün boyutuyla ve hayatı eskiden olduğu gibi tamamıyla yaşama yollarıyla ilgili olarak birçok yönden yardım edilebilir. Burada en &oum..
Devamını okuAileden birinin ölümü, çocuklar için çok büyük bir kayıptır. Ölümün takip ettiği bu süreç, büyük duygusal kırılganlığ..
Devamını okuAileye katılan yeni bebek herkes için bir keyif kaynağıdır. Ebeveynlerinin de yaptığı gibi abiler ve ablalar bebekle birlikte gelen kendi heyecan, merak, ilgi ve şefkatlerini genellikle hoş kar..
Devamını okuZorbalık, bir kişinin diğeri tarafından fiziksel, psikolojik ve/veya sosyal olarak sürekli olarak istismara uğraması demektir. Türkiye’de yapılan araştırmalar, okul çağındaki &c..
Devamını okuZorbalık, bir kişinin diğeri tarafından fiziksel, psikolojik ve/veya sosyal olarak sürekli olarak istismara uğraması demektir. Türkiye’de yapılan araştırmalar, okul çağındaki &c..
Devamını okuSevilen bir kişinin, özellikle bir ebeveynin ölümü yetişkinler için ne kadar acı bir deneyimse, çocuklar için de o denli sarsıcıdır. Tıpkı yetişkinler gibi &cc..
Devamını okuOkul dönemine yeniden başlamak ve okula gitmek birçok çocuk için eğlenceli ve heyecan vericidir. Bazı çocuklar uyum sürecinde zorluk yaşamazken bazı çocukl..
Devamını okuÇocuğun ruh sağlığı gelişiminde annenin olduğu kadar babanın rolü de çok önemlidir. Bazı yeni çalışmalar, babanın doğum sonrasında devam edecek ilgisinin doğum önce..
Devamını okuÇocuğun ruh sağlığı gelişiminde annenin olduğu kadar babanın rolü de çok önemlidir. Bazı yeni çalışmalar, babanın doğum sonrasında devam edecek ilgisinin doğum önce..
Devamını okuÇocuklar birini incittiklerinde genelde çığ gibi büyüyen duygu ve düşünceler içinde olurlar ve eğer özür dilemek olumlu bir şekilde öğretilmemiş..
Devamını okuEğer çocuğunuz sosyal kaygıları ile ilgili duygularla başa çıkmakta zorlanıyorsa bu kaygıları azaltabilecek pek çok adım atılabilir.
Devamını okuEğer çocuğunuz sosyal kaygıları ile ilgili duygularla başa çıkmakta zorlanıyorsa bu kaygıları azaltabilecek pek çok adım atılabilir.
Devamını okuAile içi şiddet tanığı olan ve şiddet gören çocuklar, boşanma travması, cinsel travma vb. travmatik olaylar yaşayan ve bağlanma güçlüğü çeken çoc..
Devamını okuÇocuğunuz sık sık ağlama ve öfke nöbetlerine giriyorsa davranışlarınıza biraz daha hassasiyet göstermeniz gerekiyor olabilir. Gelin, ağlama ve öfke krizleri için uzma..
Devamını okuİnsanlar, sevdikleri birinin kaybının ardından evrensel ve istemsiz bazı tepkiler verir. Bu tepkilerin verildiği süreç, “yas” olarak adlandırdığımız dönemdir. Bu süre..
Devamını okuİnsanlar büyüdükçe sürekli başarmak zorunda oldukları ve gelişmelerine yardımcı olan yeni görevlerle karşılaşırlar. Bu görevler bazen çocuklarda kızgınlık y..
Devamını okuAnne-babalar için zorlu ve endişe yaratan konulardan biri tuvalet alışkanlığını kazandırmaktır. Yürümeye başlayan çocuğun artık tuvaletini söylemesi beklenir ancak genelli..
Devamını okuBirçok yetişkin hata yapmaktan hoşlanmaz ve çocuklar da onlardan farklı değildir. Fakat yanlışlar meydana gelir ve bu, büyümenin çok doğal ve gerekli bir sürecidir...
Devamını okuÇocukluk döneminde inşa edilmeye başlanan beceriler kümesi olan duygusal zekanın geliştirilmesi, duygu düzenleme becerilerini kullanabilmekte anahtar role sahip olması bakımından..
Devamını okuEbeveyn-çocuk arasındaki etkileşim ne kadar olumlu olursa çocuğun gelişimi o kadar güçlü desteklenir. Etkileşim ve iletişim, öncelikle olumlu yapılanmayı gerektirir..
Devamını okuKardeş kavgası ve kardeşler arası rekabet gibi problemlerin büyümeden kontrol alınabilmesi, kardeşler arası iletişim ve bağın güçlendirilmesi ile mümkündür. Gelin,..
Devamını okuÇocuklar istekleri ve arzuları karşısında bazen çok inatçı olabilirler. Bu durum, büyük oranda, çocukla ebeveynin önceki yıllarda başlayan iletişim..
Devamını okuErken çocukluk dönemi hem fiziksel hem zihinsel gelişmenin yoğun geçtiği, bir çocuğun gelişimindeki en kritik dönemdir. Bu kritik döneme etki eden en büyü..
Devamını okuYetişkin biri için yaşamak ne denli önemliyse bir çocuk için de oyun aynı önemi taşır. Çoğu zaman önemsemediğimiz hatta farkına varmadığımız oyun, yetişkinle..
Devamını okuÇocukların, doğduktan hemen sonra ilk tanıştıkları oyun, gözleri kapatıp açılarak oynanan ce-ee oyunudur. Pek çok ebeveynin deneyimlemiş olabileceği bu oyun, çocukları..
Devamını okuÇocuklar doğuştan azimlilik becerisiyle doğmazlar ve bu çok normaldir. Görevleri tamamlamada bize yardımcı olan ön loblar, çocukluktan gençlik ve yetişkinlik d&ou..
Devamını okuÇocukluk çağında sağlıklı bir kişilik gelişiminin sağlanabilmesinde, ebeveyn-çocuk ilişkisi hayati önem taşımaktadır. Ebeveyn olarak bu dönemde çocuğunuzun sağlık..
Devamını oku